Iz Začimbnice Taračinga..
..lasten in lažje prebavljiv kruh s eko kardamomom in eko janežem..pečen v domačem 'šporhertu'.
Janež, najokusnejša začimba za sladke stvari. Hkrati pomaga pri prebavi teh sladkorjev in moke. Stari ljudje so že vedeli kaj delajo.
Energijski smoothie z ogrevalnim učinkom začimb za hladne dni.
Hladen na dotik, a vroč zaradi delovanja začimb.
Posebnost recepta: Garam masala* in sladki krompir.
*Garam masala, kaj je to?
Je tradicionalna mešanica začimb iz severne Indije. Uporablja se v Indiji, Pakistanu in Bangladešu.
Obstaja več vrst garam masal, odvisno od območja (celo kraja) v katerem je nastala.
Najbolj pogoste začimbe, ki spadajo v sestavo garam masale so: kardamom, koriander,kumin, klinčki, cimet, črni poper.
Okus je zelo aromatičen, sladek in igriv. Vsekakor nujno za poskusiti.
Uporaba kje? Za juhe, rižote, mesne jedi, zelenjavne omake,.. Lahko se jo tudi ob koncu kuhanja samo doda za izboljšanje jedi.